Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Só-hidegködös párologtatók

2016.11.07
„Parajd”  só-hidegködös párologtató
 
A Biolon Kft. sóterápiás rendszereket (sószoba, sókabin, sóbarlang sófürdő, sódézsa) tervez és épít. Ezek sajnos nem mindenki számára elérhetőek, ezért hoztuk létre ezt az új sóterápiás készüléket, amely mindenki számára megfizethető, könnyen telepíthető és hatékonysága egyenértékű a sószobákéval.
Akinek kevés az ideje, vagy nem szívesen tölti együtt a regenerálódásra szánt időt idegen emberekkel, nem kell órákat üldögélni egy sószobában, hanem saját szobájának kényelmében - akár alvás közben - élvezheti a tiszta sós levegő áldásos hatását.
 
Felhasználási helyek: lakások (nappali, hálószoba), irodák, szállodai szobák, kórtermek és egyéb közösségi helyiségek.
 
A készülék használata ajánlott: elsősorban légzőszervi megbetegedések, allergiás tünetek esetén, de egészséges embereknek is, a környezeti ártalmak és a dohányzás káros hatásainak enyhítésére, immunrendszer erősítésére.
Használata az alvási időszakban a legkedvezőbb, de bármely napszakban alkalmazható. Kedvező hatása már néhány nap használat után érezhető.
 
Műszaki leírás:
  • Rattan, vagy fa állvány: kb. 70cm magas, Ø 30cm
  • szabályozható légpumpa: 50-150m³/óra
  • kerámia v. faporlasztó adapter
  • műanyag tartály: ~10l
  • parajdoxicum oldat: 10 liter
 
Típusok:  S 150, S 300, S 350
 
Működési leírás:
A helyiség levegőjét a légpumpa a sólétartály aljában lévő perforált rendszeren keresztül a 30cm rétegvastagságú folyadékon átporlasztja. A telített parajdoxicum oldat a levegőben lévő baktériumokat elpusztítja, a szennyeződéseket és a CO2-ot megköti. Az átpumpált tisztított levegővel a szervezet számára fontos 1-10 mikrométer nagyságú ionokat (Ca+, Na+, Mg+,J+, Cl-, SO4-) juttat vissza a légtérbe, amelyek belélegezve elpusztítják a nyálkahártyán lévő baktériumokat, és a tüdőbe jutva a hörgőkön át a véráramba, majd a sejtekbe kerülnek. Túladagolástól nem kell tartani, mert a sejtfalak csak a szükséges mennyiséget engedik be. A sóterápiát már a régebbi korokban is ismerték és alkalmazták, semmilyen mellékhatása nincs.
 
Használati utasítás:
A készülék optimálisan 16m²-es helyiségre, azaz kb. 54m³ légtérre van tervezve. Ennél nagyobb helyiségben több készüléket, vagy nagyobb teljesítményű légpumpát kell használni a megfelelő hatás érdekében. Első alkalommal érdemes a készüléket 24 órára bekapcsolni, mert így elérjük a 6-10 mg/m³ ionkoncentrációt. 3-4 nap után, már elég néhány óráig működtetni. A sólé mennyiségét időnként ellenőrizni kell, és az elpárolgott mennyiséget vízzel kell pótolni. 3-4 hónap után a tartályt a gyártó által forgalmazott  friss sólével töltsük fel. Ez azért fontos, mert ennyi idő alatt sok mechanikus szennyeződést megköt, valamint a levegőből kivont CO2 megváltoztatja a pH értéket. A sólé hőmérséklete nem haladhatja meg a 25°C-ot, mert a magasabb hőmérséklet kedvezhet a sótűrő baktériumoknak.
 
Gyártó:
Biolon Kft.
Veszprém, Erdész u. 12.
06 30 6336043
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: Székesfehérvár

(Zsuzsa, 2015.07.17 08:08)

Kedves Margit, e-mailben küldtem választ.
Üdv, Zsuzsa

biolon@infornax.hu

(Zsuzsa, 2012.03.12 13:38)

Kedves Látogató!
Köszönjük, hogy felkereste honlapunkat.
Ha bármilyen kérdése, véleménye, hozzászólása lenne cégünkkel, termékeinkkel, vagy a sóterápiával kapcsolatban, írjon nekünk.

Re: biolon@infornax.hu

(juhasz kati, 2015.02.22 13:36)

Problémám a készülékkel kapcsolatban. hogy sok só rakódik le a kosárra .ez nem tud ártani a készüléknek. és hogy tudom a sót eltávolitani a kosárról kivülről.

Re: Re: biolon@infornax.hu

(Zsuzsa, 2015.02.23 08:20)

Kedves Kati!
A kirakódott só szublimál a levegőbe, nemcsak hogy nem árt, még növeli is a készülék hatékonyságát. Ha nem tetszik, persze el lehet távolítani. Meg kell nedvesíteni, így könnyen kézzel is eltávolítható.

szekelyudvarhely

(soo agi, 2014.12.09 13:00)

hidegködös só párologtató érdekelne kerem kuldjon arat es hogy szekelyudvarhelyen hogyan tudom beszerezni

Re: szekelyudvarhely

(Zsuzsa, 2014.12.09 13:07)

Kedves Ági!

Kérem írjon a biolon@infornax.hu-ra, és válaszlevélben küldök árlistát.

Esztergom, Géza fejedelem 18.

(Fehér László, 2013.07.11 14:20)

Kiváló a sópárológtatód kedves Jean-Paul Bödri. 2éve megállás nélkül működik a kis gyermekem szobájában, egy hirút vagy köhögés vagy légúti problémák nem voltak...és még nyalogatni is szokta a só oldatot a kis huncut. Sosem lehet elég korán kezdeni! Üdv:Laci é Lajos keresztpapa

Érdeklődés

(Rita, 2013.09.08 10:58)

Tisztelt Cím!

Gyermekem allergiás asztmás, jelenleg az allergia tünetei vannak meg, szénanátha és teljes orrdugulás, ami nagyon nehézzé teszi a mindennapjait és az éjszakáit is. Ezért érdeklődnék a termékük iránt, a hidegködös só párologtató érdekelne. Látom az oldalon, hogy van belőle többféle típus, árakat nem találtam. Szeretnék tájékoztatót kérni Önöktől az e-mail címemre.
Köszönettel: Rita

Re: Érdeklődés

(Zsuzsa, 2013.09.09 07:38)

Kedves Rita!
Kérem küldjön nekünk egy levelet a biolon@infornax.hu címünkre, arra válaszban tudok bővebb felvilágosítást adni.

Érdeklődés

(Rita, 2013.09.08 11:01)

Tisztelt Cím!

Gyermekem allergiás asztmás, jelenleg az allergia tünetei vannak meg, szénanátha és teljes orrdugulás, ami nagyon nehézzé teszi a mindennapjait és az éjszakáit is. Ezért érdeklődnék a termékük iránt, a hidegködös só párologtató érdekelne. Látom az oldalon, hogy van belőle többféle típus, árakat nem találtam. Szeretnék tájékoztatót kérni Önöktől az e-mail címemre.
Köszönettel: Rita

4800 Vásárosnamény, Szatmár utca 49.

(Vezse Magdolna, 2013.02.28 16:30)

Szeretnék rendelni 1 kanna (kb. 12 liter) Parajd sólé 26% koncentrátumot a hideg-ködös párologtató feltöltéséhez. Mennyibe kerül és mikorra tudják leszállítani a fent megjelölt címre?
Visszajelzésüket a vlenaa.m@gmail.com emailre kérném.
Köszönettel: Vezse Magdolna