Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Só-hidegködös ionizátor

2016.11.07

Só-hidegködös ionizátor

A készülék használata ajánlott elsősorban légzőszervi megbetegedések, asztmás, allergiás tünetek esetén, de egészséges embereknek is, a környezeti ártalmak és a dohányzás káros hatásainak enyhítésére, immunrendszer erősítésére.

A készülék a belső légtér sóionokkal való telítésére szolgál. Az átáramoltatott levegő mennyiségétől függően 15-150m²-es helyiség légterét tudjuk sóionokkal telíteni. Ezáltal a szervezet számára fontos ásványi elemek jutnak a tüdőn keresztül közvetlenül a vérbe, majd a sejtekhez. Ez egy direkt felszívódási folyamat, ami a tápcsatornán keresztül való felszívódással szemben minimális veszteséggel jár. Túladagolástól nem kell tartani, mert a sejtmembrán csak a szükséges mennyiséget engedi be. A sóterápiát már a régebbi korokban is ismerték és alkalmazták, semmilyen mellékhatása nincs.

Néhány órai használat után a légtér telítődik és az ionkoncentráció még 8-10 órán át megmarad. Hatása érzékszerveinkkel érezhető, a beoldott ásványi elemek illatát, ízét, aromáját érezzük a levegőben.

Felhasználási helyek: A készülék alkalmazható sószobákban kiegészítő berendezésként, közösségi helyiségekben, lakásokban és minden emberi tartózkodásra alkalmas helyiségben, ahol hosszabb időt töltünk, vagy terhelt a levegő (bölcsődék, óvodák, várótermek, fitness termek, irodák, stb.).

Működési leírás:

A helyiség levegőjét a légpumpa a tartály aljában lévő perforált rendszeren keresztül a magas ásványi anyag tartalmú telített parajdoxicum oldaton átporlasztja. A telített parajdoxicum oldat a levegőben lévő baktériumokat elpusztítja, a szennyeződéseket és a CO2-ot megköti. Az átpumpált tisztított levegő repíti ki a sóionokat a folyadék felszínére, ahol a levegőbe beoldódva kerül a légtérbe.

Műszaki adatok:

  • Polipropilén állvány: típusonként változó
  • szabályozható légpumpa (1-6m³/óra)
  • folyadék feletti levegőt cirkuláltató adapter (120m³/óra)
  • porlasztó adapter
  • megvilágítás
  • folyadéktartály: 60 liter
  • parajdoxicum oldat

Karbantartás:

A folyadékveszteséget időnként pótolni kell csapvízzel, ill. parajdoxicum oldattal. A teljes töltetet (60liter) évente kell cserélni, ezt a gyártó végzi. A tartályba idegen, bizonytalan eredetű sóoldatot, illatanyagot tölteni tilos.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.